Influenssa on influenssaviruksen aiheuttama äkillinen, usein voimakasoireinen ja kuumeinen hengitysteiden infektiotauti. THL:n mukaan influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin 5 – 15 % aikuisista ja 20 – 30 % lapsista sairastuu. Influenssa tarttuu pisara- tai kosketustartuntana ja se leviää varsin helposti tiloissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä.

Influenssarokote on hyvän käsihygienian ohella paras keino suojautua influenssalta. Suurin osa rokotuksen ottaneista välttyy influenssalta jälkitauteineen ja myös taudin kesto voi lyhentyä. Rokotus ehkäisee myös taudin leviämistä kotona ja työpaikalla. Rokotus on hyvä ottaa ajoissa ennen influenssakauden alkua, sillä vasta-ainesuojan kehittyminen vie noin kaksi viikkoa rokotteen saamisen jälkeen.

Influenssarokotuksen saat nyt Apilasta hintaan 37,50 €.
Hinta on kokonaishinta, joka sisältää rokotteen ja rokotuspalkkion. Hintaan ei lisätä toimistomaksua.

Apila Terveys käyttää nk. nelivalenttista influenssarokotetta, joka suojaa kahta A-virustyyppiä ja kahta B-virustyyppiä vastaan.

Influenssarokotus annetaan pistoksena olkavarteen. Influenssarokote on yleensä hyvin siedetty. Tyypillisimpiä haittavaikutuksia ovat lievät flunssankaltaiset oireet tai paikallisreaktiot pistoskohdassa, mutta oireet häviävät parissa päivässä. Rokottamisen esteitä ovat voimakas kananmuna-allergia, allerginen reaktio edellisestä rokotteesta tai kuumeinen infektio.

Varaa rokotusta varten 15 minuutin aika hoitajalle joko verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse asiakaspalvelustamme:

029 086 3490* (Lahti ja Nastola)
010 837 2000* (Jyväskylä)

Lisätietoja rokotteesta saat asiakaspalvelusta.