Influenssa on influenssaviruksen aiheuttama äkillinen, usein voimakasoireinen ja kuumeinen hengitysteiden infektiotauti. THL:n mukaan influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin 5─15 % aikuisista ja 20–30 % lapsista sairastuu. Influenssa tarttuu pisara- tai kosketustartuntana ja se leviää varsin helposti tiloissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä.

Influenssarokote on hyvän käsihygienian ohella paras keino suojautua influenssalta.  Suurin osa rokotuksen ottaneista välttyy influenssalta jälkitauteineen ja myös taudin kesto voi lyhentyä. Rokotus ehkäisee myös taudin leviämistä kotona ja työpaikalla. Rokotus on hyvä ottaa ajoissa ennen influenssakauden alkua, sillä vasta-ainesuojan kehittyminen vie noin kaksi viikkoa rokotteen saamisen jälkeen.

Influenssarokotuksen saat nyt Apilasta hintaan 35 €. Hinta on kokonaishinta, joka sisältää rokotteen ja rokotuspalkkion. Hintaan ei lisätä toimistomaksua.

Huom. Käteinen ei käy toistaiseksi maksutapana Seponkadun toimipisteessämme.

Apila Terveys käyttää nk. nelivalenttista influenssarokotetta, joka suojaa sekä molempia A-virustyyppejä että molempia B-virustyyppejä vastaan.

Influenssarokotus annetaan pistoksena olkavarteen. Influenssarokote on yleensä hyvin siedetty. Tyypillisimpiä haittavaikutuksia ovat lievät flunssankaltaiset oireet tai paikallisreaktiot pistoskohdassa, mutta oireet häviävät parissa päivässä. Rokottamisen esteitä ovat voimakas kananmuna-allergia, allerginen reaktio edellisestä rokotteesta tai kuumeinen infektio. Allergisia reaktioita on ilmennyt vain hyvin harvoin.

Varaa rokotusta varten 15 minuutin aika hoitajalle joko verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 029 086 3490.

Lisätietoja rokotteesta saat asiakaspalvelusta.