PALVELUT
KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS TYÖTERVEYSPALVELUISTA SIVUN ALAOSASSA OLEVALLA LOMAKKEELLA!
TYÖTERVEYSPALVELUT YRITYSASIAKKAILLE
APILAN TOIMINTATAPA
Apilan raportointimallin avulla päästään yhdessä yrityksen kanssa kehittämään työkykyä ylläpitävää sekä työkyvyttömyyttä ja sairastamista ennaltaehkäisevää toimintaa.
Ennaltaehkäisevä (lakisääteinen) työterveyshuolto
TYÖPAIKKASELVITYKSET
TYÖTERVEYSHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA
TERVEYSTARKASTUKSET
Lakisääteiset, työsuhteen alussa ja määräajoin tehtävät terveystarkastukset perustuvat altisteisiin, joista on todettu olevan erityistä haittaa terveydelle. Tällaisia altisteita ovat esimerkiksi melu, pöly, tärinä ja jotkut kemikaalit. Lakisääteisten terveystarkastusten tarve ja kohderyhmä perustuvat työpaikkaselvityksen tuloksiin ja johtopäätöksiin terveysriskeistä. Työntekijän on osallistuttava lakisääteisiin terveystarkastuksiin.
Terveystarkastuksia voidaan tehdä tarvittaessa myös työ- ja toimintakyvyn arvioimiseksi, osatyökykyisen työntekijän työssä selviytymisen seuraamiseksi tai työntekijän terveydentilan niin edellyttäessä. Lisäksi voidaan järjestää muita terveystarkastuksia, joiden sisältö suunnitellaan yhteistyössä työnantajan kanssa. Niitä ovat esimerkiksi ikäryhmittäin tehtävät terveystarkastukset ja työhönsijoitustarkastukset, jos työssä ei ole erityistä sairastumisen vaaraa. Tavoitteena näissäkin terveystarkastuksissa on terveyden ja työkyvyn selvittäminen, ylläpitäminen ja parantaminen.
Hyvinvointikysely on osa työterveystarkastusta. On tärkeää vastata kysymyksiin huolella sekä täyttää omat henkilötiedot oikein. Hyvinvointikyselyyn vastaamiseen kannattaa varata noin 15 minuuttia aikaa. Kysely on tehtävä kerralla kokonaan eikä sitä voi keskeyttää tai jatkaa myöhemmin. Kyselyn päätteeksi vastaaja saa kertaluontoisisesti avautuvan raportin, jonka voi tallentaa itselleen myöhempää tarkastelua varten.
Tarkastettava saa terveystarkastuskutsun yhteydessä tunnuksen ja salasanan kyselyyn kirjautumista varten.
TYÖFYSIOTERAPEUTIN PALVELUT
Työfysioterapeutin palveluissa huomio kiinnittyy ergonomisiin tekijöihin, erilaisiin työ- ja toimintakykyä edistäviin ja työkyvyttömyyttä ennaltaehkäiseviin neuvonta- ja ohjausmenetelmiin. Työfysioterapeutin palvelut perustuvat työterveyshuollon ammattihenkilöiden arvioon palveluiden tarpeesta.
TYÖTERVEYSPSYKOLOGIN PALVELUT
Työterveyspsykologi tukee yksilöitä ja työyhteisöjä erilaisissa työkykyä uhkaavissa tilanteissa. Työterveyspsykologin palveluiden tarpeen arvioivat työterveyshuollon ammattilaiset (työterveyshoitaja ja/tai työterveyslääkäri).
TYÖKYKYVALMENTAJAN PALVELUT
Työkykyvalmennus käynnistyy työterveyslääkärin tai -hoitajan konsultaatiopyynnöllä sosiaalialan asiantuntijan konsultaationa, jolloin yritys on oikeutettu Kela-korvaukseen (KL1). Työkykyvalmennuksen voi käynnistää myös suoraan esimerkiksi yrityksen HR:n tai esimiehen toimesta, jos työntekijän työssä suoriutumisesta ja työkyvystä ollaan huolissaan.
ENSIAPUKURSSIT
- EA1-kurssi (16 h)
- Hätäensiapukurssi (8 h)
- Ensiavun kertauskurssi (4 h).
RYHMÄT
Kokoamme myös erilaisia valmiita ryhmiä vastaamaan usein tunnistettuihin tarpeisiin, kuten ensiapuosaamiseen, painonhallintaan tai tupakasta vieroitukseen.
Työterveyshuoltopainotteinen sairaanhoito
TYÖTERVEYSHOITAJAN JA LÄÄKÄRIN SAIRASVASTAANOTTO
Työterveyslääkäri voi työterveyshuoltosopimuksen puitteissa pyytää erikoislääkärikonsultaatiota hoitovastuun säilyessä työterveyshuollossa.
Sairausvastaanotto toimii ajanvarauksella.
LABORATORIOPALVELUT
Laboratorioissamme tehdään monipuolisia tutkimuksia, kuten veri-, virtsa- ja irtosolunäytteitä. Lisäksi teemme erilaisia kliinisfysiologisia tutkimuksia, kuten:
- EKG eli sydänsähkökäyrä esimerkiksi sydänoireiden selvittelyssä
- Yöpolygrafia esimerkiksi uniapnean selvittelyssä
- Verenkierron ja sydämen toimintakokeet (Holter ja kliininen rasituskoe) esimerkiksi rytmihäiriöiden, rintakivun tai hengenahdistuksen selvittelyssä
- Keuhkojen toimintaa mittaavat tutkimukset (PEF ja spirometria) esimerkiksi astman ja hengenahdistuksen selvittelyssä
Laboratoriossa asioidaan ajanvarauksella. Varaa laboratorioaika joko verkosta, toimipisteestä tai soittamalla asiakaspalveluun 029 086 3490*. Mikäli olet varaamassa aikaa EKG-, spirometria-, Holter- tai uniapneatutkimukseen tai GLUK-rasituskokeeseen, ole yhteydessä asiakaspalveluun.
VALMISTAUTUMISOHJEET LABORATORIOTUTKIMUKSIIN
Valmistautuminen laboratoriotutkimuksiin tämän ohjeen mukaan on tärkeää, jotta asiointi on sujuvaa ja tulokset mahdollisimman luotettavia.
Yleiset ohjeet
- Ota aina mukaasi henkilöllisyystodistus (kelakortti, ajokortti, passi), jotta voimme todentaa henkilöllisyytesi.
- Ruokailu, ruumiillinen rasitus, stressi, kahvi, tupakka, alkoholi ja lääkkeet (myös luontaistuotteet ja vitamiinit) voivat vaikuttaa laboratoriotutkimusten tuloksiin. Noudata siksi aina valmistautumisohjeita.
- Virtsanäytettä varten voit myös hakea näytepurkin ja näytteenanto-ohjeet laboratoriostamme kotiisi ja tuoda näytteen aamulla mukanasi.
- Jos olet joutunut poikkeamaan näistä ohjeista, kerro siitä laboratoriossa ennen näytteenottoa.
Verinäytteeseen valmistautuminen
- Tutkimusta edeltävänä päivänä voit syödä ja juoda tavalliseen tapaan.
- Vältä tupakointia, alkoholia ja ruumiillista rasitusta näytteenottoa edeltävän vuorokauden aikana.
- Paastonäytteenottoa varten tulee olla syömättä ja juomatta 10–12 tuntia. Paasto ei kuitenkaan saa kestää yli 12 tuntia. Voit juoda lasillisen vettä.
- Älä syö purukumia tai pastilleja.
- Säännölliseen lääkitykseen kuuluvat aamulääkkeet voi ottaa näytteenottopäivän aamuna, jos lääkärin kanssa ei ole toisin sovittu. Lääkeainepitoisuuksia (esim. kilpirauhaslääkitys) tutkittaessa ei lääkettä kuitenkaan saa ottaa aamulla.
- Älä ota klo 22 jälkeen tilapäisesti käytettäviä lääkkeitä tai vitamiineja.
- Varaa aikaa istumiseen noin 15 minuuttia ennen näytteenottoa verenkierron tasapainottamiseksi.
Virtsanäytteeseen valmistautuminen
Nämä ohjeet koskevat seuraavia tutkimuksia: U –KemSeul, U –BaktVi, U –Solut ja U –BaktVi2
- Ennen näytteenottoa tulisi olla virtsaamatta 4-6 tuntia.
- Vettä saa juoda enintään yhden lasillisen. Jos et pysty pidättämään virtsaa esimerkiksi voimakkaiden virtsatieinfektio-oireiden vuoksi, pidätä virtsaa kuitenkin mahdollisimman kauan ennen näytteen antamista.
KUVANTAMISPALVELUT
MAGNEETTIKUVAUKSET
Magneettitutkimus on magneettikenttään ja radioaaltoihin perustuva kuvantamismenetelmä, jolla saadaan hyvin yksityiskohtaista tietoa kuvattavasta kohteesta. Apilassa tehdään magneettitutkimuksia perustutkimuksista erittäin laajoihin tutkimuksiin ja saat ne kauttamme nopeasti ja helposti. Apila tekee yhteistyötä Arte-lääkäreiden ja magneettitutkimuksia tarjoavan Botnia Scanin kanssa.
Työkykyä ja työhyvinvointia edistävät ja ylläpitävät palvelut
HENKILÖSTÖN VOIMAVARAKARTOITUS (HPQ-KYSELY)
FIRSTBEAT-HYVINVOINTIANALYYSI
Sähköiset palvelut
JOUSTAVAA ASIOINTIA
eApila – SÄHKÖINEN PALVELUKANAVA
HR-asiantuntijoille eApila tarjoaa mahdollisuuden jakaa ja päivittää yhteisiä dokumentteja sekä käydä erilaisia ohjauskeskusteluja. Palvelun avulla voidaan myös järjestää muita yhteisiä kokouksia joustavasti ja tietoturvallisesti etänä. Sopimusten ja muiden dokumenttien allekirjoittaminen onnistuu palvelussa sähköisesti.
Työntekijälle eApila tarjoaa mutkattoman tavan olla yhteydessä omaan työterveyshoitajaan tai muihin työterveyden asiantuntijoihin. Chatin kautta voidaan järjestää esimerkiksi yksilöohjausta, uusia reseptejä tai käydä läpi vaikkapa laboratoriotuloksia. Palvelu soveltuu myös erinomaisesti seurantaan ja kuulumisten vaihtoon työfysioterapeutin kanssa.
SÄHKÖISET KYSELYT
Työterveyspalvelut yrittäjälle
Yrittäjän työterveyspalvelut joustavasti ja helposti
Kela korvaa työterveyshuollon kustannuksia
Kela korvaa yrittäjälle työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia. Ennaltaehkäisevästä työterveyshuollosta korvataan yritykselle 50-60 prosenttia ja sairaanhoidon kustannuksista 50 prosenttia.
Kiinnostuitko?
Haluatko kumppaniksi kokonaan kotimaisen perheomistajataustaisen yrityksen? Ota yhteyttä!
irmeli.hemmila@apilaterveys.fi
puh. 050 4646240
Työterveyshammashoito
Työterveyshammashoito työterveyden täydentäjänä
Terve ja motivoitunut työntekijä tekee tulosta
Suun terveys on tärkeä osa kokonaisterveyttä. Yleisimmät suun sairaudet ovat bakteerien aiheuttamia infektiotauteja, joista voi seurata vakavia tai yleisterveydellisiä harmeja myös nuorille ja muuten terveille henkilöille. Lisäksi monet yleisterveyden kirurgiset toimenpiteet edellyttävät, että suu on terve eikä siellä ole tulehduksia.
Suun sairauksia voidaan ehkäistä säännöllisillä hammastarkastuksilla ja huolellisella omahoidolla.
Työterveyshammashoitoa yrityksen tarpeiden mukaan
Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden liittää työterveyshammashoito osaksi työterveyttä yhteistyökumppanimme PlusTerveyden kautta. Työterveyshammashoitosopimus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan. Työnantajalle työterveyshammashoito on kokonaan vähennyskelpoinen meno.
Lue lisää työterveyshammashoidosta PlusTerveyden sivuilta.
Pyydä tarjous työterveyshammashoidosta PlusTerveydeltä.
YKSITYISET TERVEYSPALVELUT HENKILÖASIAKKAILLE
Apilassa toimii yleislääkärien lisäksi myös useiden erikoisalojen lääkäreitä ja muita asiantuntijoita. Tutustu monipuolisiin yksityisiin terveyspalveluihimme ja varaa aika.
YLEISLÄÄKÄRI
Yleislääketieteen erikoislääkäri eli yleislääkäri auttaa missä tahansa terveysongelmassa tai kun jokin terveyteen liittyvä asia vaivaa mieltä. Yleislääkäri ohjaa tarvittaessa erikoislääkärille tai jatkotutkimuksiin. Apilan yleislääkärit tekevät myös terveystarkastuksia sekä pientoimenpiteitä.
Osa yleislääkäreistämme tekee akupunktiohoitoja. Ajanvaraus akupunktioon perehtyneelle lääkärille tapahtuu puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 029 086 3490*.
GYNEKOLOGI
Apilan gynekologien palveluihin kuuluvat muun muassa:
- gynekologiset perustutkimukset
- ultraäänitutkimukset
- kohdunsuun tutkimukset ja hoidot
- endometrioosin tutkimukset ja hoidot
- raskausaikaan liittyvä seuranta
- kierukan asetus ja poisto
FYSIOTERAPEUTTI
Apilan fysioterapeutit auttavat esimerkiksi seuraavissa ongelmissa:
- Olkapäävaivat
- Polvivaivat
- Niska- ja hartiaseudun ongelmat
- Alaselkäkipu
- Erilaiset urheilu- ja rasitusvammat
Fysioterapeuttimme tekevät tiivistä yhteistyötä muiden asiantuntijoidemme kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Kela-korvauksen saaminen kuitenkin edellyttää lähetettä. Fysioterapeuttimme tekee myös kotikäyntejä.
IHOTAUTILÄÄKÄRI
- Luomet, ihomuutokset ja luomien poisto
- Finnit ja mustapäät
- Akne
- Arpien hoito
- Atooppinen iho
- Ekseemat ja ihottumat
Ihotautilääkärimme tekevät myös kirurgisia pientoimenpiteitä, kuten luomenpoistoja ja koepalojen ottoa. Varaa aika toimenpiteeseen puhelimitse 029 086 3490*.
SUKUPUOLITAUDIT
ORTOPEDI
- Jalkaterän ja nilkan kiputilat
- Polvivaivat
- Selkäkivut
- Olkapään ja kyynärpään ongelmat
Ortopedi käyttää tarvittaessa vaivojen tutkimiseen kuvantamismenetelmiä, kuten röntgen- ja magneettikuvausta.
SISÄTAUTILÄÄKÄRI
- Diabetes tai sen epäily
- Nivelkivut
- Rintakivut
- Vatsavaivat
- Kuumeilu ja laihtuminen
HOITAJAPALVELUT
- Rokotukset: kauttamme saat kattavan opastuksen ja rokotevalikoiman eri tarpeisiin (esimerkiksi influenssarokotus, matkailijan rokotukset, hepatiittirokotus ja punkkirokotus)
- Verenpaineen mittaus
- Korvahuuhtelu
- Haavahoidot
- Ohjaus ja neuvonta
- Ompeleiden poistot
- Injektiot
Puhelun hinta on *8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä.
Tutustu yksityisasiakkaiden hinnastoon.